Epilaties

Ontharen met 2B EPIL XCEL

2B EPIL XCEL is een semipermanente ontharing die het terug groeien van haartjes remt en vermindert.

Het is een nieuw, goed betaalbaar product in de vorm van een gel die goed combineert elke met klassieke ontharingsmethodes. Na het ontharen met wax of pincet wordt deze gel gelijkmatig over de huid verdeeld en ingemasseerd.

Hoe werkt het?

Het doelwit van 2B Epil Xcel is het haartje in zijn groeifase, wanneer de cellen zich in een vermenigvuldigingsfase bevinden te neutraliseren. Deze cellen vernieuwen zich ongeveer om de 40 dagen. Het offensief tegen de haarfollikel wordt best ingezet na een traditionele ontharing met hars: na afloop van de ontharing blijft de haarfollikel immers leeg openstaan. Op dat bepaalde ogenblik heeft het een energiebron nodig om te regenereren. De toevoer van energie verminderen leidt onvermijdelijk tot uitdrogen en uiteindelijk tot afsterven. Het is in dat stadium dat de behandeling met 2B Epil Xcel het doeltreffendst is. Door bij de haarfollikel de snelheid van de celvermeerdering te remmen beoogt 2B Epil Xcel het geleidelijke en duurzame wegblijven van de haartjes.

Welke voorzorgen?

Een behandeling met 2B Epil Xcel wordt steeds uitgevoerd na een ontharing met was of pincet op een kleine oppervlakte. Vervolgens moet de huid zuiver zijn, zonder restjes was. Dan moeten de normale na een ontharing te nemen voorzorgen worden inachtgenomen: blootstelling aan de zon en solarium vermijden, ook het gebruik van deodorants en zelfbruiners moet worden vermeden.

Wat maakt deze nieuwe formule interessant?

2B Epil Xcel is een interessante formule in vele opzichten:

  • Gemakkelijk en snel aan te brengen.
  • Werkt op alle huidtypes.
    De huidskleur noch de dichtheid van de beharing (fijne of dikke haartjes / licht- of donkergekleurd) beïnvloeden de doeltreffendheid van de behandeling.
  • De behandeling is volledig pijnloos en zonder bijwerkingen.
Definitief ontharen met IPL

De IPL behandeling, op licht gebaseerd, voor een permanente ontharing

Het combineert alle voordelen van een breed lichtspectrum (typ. Van 590nm tot dichtbij IR) ttz van intens pulslicht en van een uniek gepatenteerde behandelkop die dmv een koude luchtlaag afkoelt in één systeem. De GP FLASH1 verwijdert het haar veilig en effectief zonder de huid binnen te dringen en is geschikt voor alle huidtypes en alle haarkleuren. Bovendien levert de Flash1 de langste blijvende resultaten die vandaag beschikbaar zijn.

Hoe werkt het?

Het basisprincipe van haarverwijdering is selectieve foto-thermolyse. In het merg van de haar bevindt zich van nature het pigment melanine. Wanneer de behandelkop een lichtbundel uitzendt, wordt dit licht geabsorbeerd door de melanine. Deze absorptie van het licht veroorzaakt een warmteontwikkeling, die naar het haarzakje wordt geleid. Zodra de temperatuur in het haarzakje meer dan 70 °C bedraagt, heeft dit een gewenst stollingseffect tot gevolg. Hierdoor sterft het haarzakje af en wordt het vermogen om opnieuw te groeien vernietigd.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de dichtheid en plaats van de haargroei. Er bevindt zich altijd ongeveer 30 % van het lichaamshaar in een groeifase. De rest van het haar bevindt zich in het ruststadium en kan geen licht absorberen. Het verwijderen van erg grof, compact haar, zoals bijvoorbeeld de baard van een man, vergt echter tijd.

*Opmerking: Niet alle blonde/rode haren kunnen behandeld worden. Raadpleeg uw specialist.

Wat voelt men van de behandeling?

Voor de meeste mensen betekent de behandeling slechts een klein ongemak, het veroorzaakt slechts een licht tintelend gevoel. Dankzij de uniek gepatenteerde behandelkop met geïntegreerd luchtkoelsysteem wordt dit gevoel sterk verminderd.

 

De grote golfgeleider (50 x 25 mm) bestrijkt een huidgebied van ongeveer 12,5 cm. Elke impuls treedt om de 2 seconden op. Daarom is er soms minder dan 30 seconden nodig om overtollig gezichtshaar te verwijderen, terwijl er voor een mannenrug of een vrouwenbeen soms wel een uur nodig is.

In elk geval afhankelijk van het lichaamsgedeelte te behandelen, de dikte van het haar en het huidtype; de Flash1 is momenteel het snelste IPL-ontharingsapparaat ter wereld dankzij de grote golfgeleider.

Wat houdt de behandeling in?

Wanneer u zich aanmeldt voor een behandeling, zal een opgeleide specialist met u bespreken hoe de Flash1 werkt en beoordelen of de methode voor u geschikt is. Verder zal hij of zij een allergietest uitvoeren om te zien hoe u op de behandeling reageert. Het resultaat van de allergietest hoeft niet altijd hetzelfde te zijn, als het resultaat, nadat de volledige behandeling is uitgevoerd.

Op het te behandelen gebied worden de haartjes eerst geschoren zodat er enkel haarstoppeltjes overblijven, dat zorgt voor betere geleiding van het licht en voor het koelen van de huid (dankzij de koude luchtstroom).

Daarna wordt de golfgeleider over het gebied geleid en wordt telkens een korte lichtflits gegeven. U ziet het verschil misschien niet meteen, maar binnen 2 tot 3 weken na uw behandeling zal veel van het behandelde haar verdwenen zijn.

Welke gebieden kunnen behandeld worden?

Alle delen van het lichaam en alle huidtypen kunnen behandeld worden. Voor een volledige behandeling raden we een test-patch aan.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de dichtheid en plaats van de haargroei. De meeste mensen hebben tussen de 4 en 8 behandelingen nodig. Er bevindt zich ongeveer 30 % van het lichaamshaar in de groeifase. Het overige haar bevindt zich in de overgangsfase of rustfase en kan geen licht absorberen. Tijdens elke behandeling verwijdert de Flash1 ongeveer 60 á 90 % van het haar, dat zich in de groeifase bevindt.

Hoe lang duurt de gemiddelde behandeling?

De golfgeleider bestrijkt een huidgebied van 50 x 25 mm. Elke puls kan om de 2 seconden worden gegeven. Daarom is er soms minder dan 30 seconden nodig om overtollig gezichtshaar te verwijderen.

Voor welke huidskleur is de behandeling geschikt?

Zwart haar op een witte huid is het best te behandelen. Uit ervaring is echter gebleken dat ook bij mensen, met een donkere huid, het pigmentatieverschil tussen het haar en de huid groot genoeg is om een succesvolle behandeling mogelijk te maken.

Is de kleur van het haar belangrijk?

Over het algemeen geldt: hoe donkerder het haar, hoe doelmatiger de behandeling. Toch blijken ook grijze en blonde haren meestal goed op de behandeling te reageren.

Zijn er neveneffecten?

Sommige delen van het lichaam zijn gevoeliger dan andere en kunnen rood worden of lichtjes opzwellen. Na een paar uur is hier echter niets meer van te merken.

Wat voelt men van de behandeling?

De meeste mensen ervaren slechts een licht tintelend gevoel en betekent de behandeling slechts een klein ongemak.

Moet ik verder nog iets weten?

Sommige mensen zijn gevoeliger voor het licht dan andere, dus wees eerlijk wanneer u samen met uw specialist het intakeformulier invult.Tussen de behandelingen mag u niet epileren of harsen, maar scheren is wel toegestaan. Stel uw huid voor de behandeling niet bloot aan de zon of zonnebank.

Tot slot

De meeste cliënten ervaren de behandelingen als zeer prettig, omdat ze nooit meer hoeven te scheren, te harsen of te epileren. Stelt u zich maar voor dat u nooit last meer hebt van pijnlijk ingegroeide haartjes, stoppeltjes, irritaties en ontstekingen. Oksels, bikinilijn, bovenlip en kaaklijn we ontharen echt alles!