Le Boudoir Antwerpen reviews

We mochten reeds vele bekende gasten ontvangen in ons schoonheidssalon. Lees hoe zij onze verwennerijen ervaarden. Enkele reviews:

LIES (37) TEST KUURARRANGEMENT BIJ LE BOUDOIR UIT

Wat is het?
In hartje Antwerpen bevindt zich Le Boudoir, een exclusief verwenadresje waar genieten centraal staat. Het oord is meer dan een kuurcentrum of wellness-center. Op het gelijkvloers bevindt zich de grote, open foodbar. Het menu schrijft gezonde kost voor met hopen verse groenten, heerlijke sapjes en geurige kruiden. Wie zin heeft om nadien lichaam en geest te verzorgen, moet beslist naar de rustige benedenverdieping. Daar worden vrijwel alle verzorgingen op maat aangeboden. De idee is simpel: het is leuker te wachten op een schoonheidsbeurt met een koffietje en een leuk magazine dan op een rij stoeltjes met nog zoveel wachtenden voor je.Lies Blomme (37 jaar) noemt het haar ‘lucky day. Ze is één van de velen die er niet toe komt om haar lichaam regelmatig door professionele handen te laten verzorgen. Na een grondige renovatie van haar woning, blijft het herbronnen en tot rust komen voorlopig beperkt tot genieten in de tuin. Natuurlijke schoonheidsverzorging is des te meer aan haar besteed. Al helemaal opgetogen is ze over de gebruikte Avene-produkten, het gamma werd niet op dieren getest en krijgt zowaar een fair trade stempel mee.

Genieten
Na het invullen van een vragenlijst waarbij min of meer het karakter van de klant wordt bepaald, mag Lies kiezen uit specifieke geuren. Deze dienen als basis voor de vele massages. En of er gemasseerd wordt… Van gelaat tot hoofdmassage, rug- en lichaamsmassage, elk plekje wordt vakkundig onder handen genomen. Anderhalf uur lang wordt aan Lies’ lichaam gewerkt en gesleuteld. Terwijl het gelaatsmasker zijn werk doet, worden de voeten onder handen genomen. Terwijl de microdermabrasie wordt toegepast, werken de oliën op het lichaam in. Tijd om een dutje te doen, krijgt ze bijgevolg niet. Al is dat niet nodig, de massages en de volledige rust en ontspanning doen genieten en werden, volgens haar zeggen, nooit eerder beleefd. Na twee uren staat een stralende, uiterst ontspannende Lies opnieuw op het gelijkvloers. Daar wacht haar een manicure én een kappersbeurt.
De Braziliaanse kapper Rodrigo is op zich al een bezoekje waard. Met zijn haast kinderlijke spontaniteit maakt hij grapjes en complimenten aan de klanten. Je zou haast vergeten dat hij intussen Lies omtovert tot een supervrouwelijk wezen met losse krullen. Een metamorfose met een wooaw-effect.

Unieke concept
Kathleen en Johan zijn de bezielers en bedenkers van het unieke concept. In een ver verleden studeerde Kathleen voor kok en net die horeca-ervaring komt haar hier goed van pas. Een fris, gezond slaatje doet alle honger meteen verdwijnen en laat de inwendige maag al even veel meegenieten. De keuken trekt trouwens vele bezoekers met soepen, bruschetta’s, pasta’s en sandwiches met originele en ronkende namen.

Herbronnen
Het publiek is zeer divers. Zakenmensen laten er de stress uit hun lijf masseren, koppeltjes kunnen er rustig bijpraten of vriendinnen willen er na een dagje winkelen nog na-genieten. Kortom, een gezellige, relaxte mix van mensen met slechts één gemene deler: allen willen ze hier genieten, ontspannen en mentaal herbronnen.

Setting: een kapsalon. Of nee, een schoonheidsinstituut. Of nee wacht, een tearoom. Een man komt binnen. Grijzend krullend haar. Met een brede glimlach. Begroet de mensen aan de tafeltjes, deelt hier en daar een woord en posteert zich achter de toonbank naast zijn eega. Niet bepaald het beeld dat je voor ogen hebt als ik het heb over een zaak met de ronkende naam ‘Le Boudoir’.
Toch schuilt al zijn charme net hierin. Eenvoudig maar uitgebreid. Klasse maar toegankelijkheid. Met deze woorden in het achterhoofd startten Johan en Kathleen enkele jaren geleden een nagelstudio die uitbreidde naar een solarium, verder naar massageruimtes, een kapsalon en een horeca-gedeelte. En dit alles met de idee: ‘Is het niet leuker wachten op je kapbeurt aan een tafeltje met een koffie en een leuk magazine bij de hand dan op een rij formica stoeltjes en nog …tig wachtenden voor je?’

De bezoekers van Le Boudoir zijn dan ook zeer gevarieerd, van drukke businesspeople door de week die even de stress uit hun lijf laten masseren en giechelende adolescenten die hun spaarcenten gebruiken voor hun eerste manicure tot jonge koppels die hun zaterdag graag besteden aan een luxe arrangement. Om niet te spreken over de talloze mensen die enkel komen brunchen of een vers sapje drinken dat ze zelf hebben samengesteld. Het is dan ook gezellig toeven in Le Boudoir. Hoewel er langs alle kanten bedrijvigheid heerst, is het er op geen enkel moment ‘druk’ te noemen. De tafeltjes kunnen allemaal ingenomen zijn, de sfeer is dusdanig relax dat je het gevoel hebt thuis te zijn. Een beeldscherm op de muur projecteert de laatste trends op de catwalks. Marc Lagrange brengt via zijn permanente fototentoonstelling een ode aan de vrouw.

Voor zijn verzorgingen, zowel voor huid als voor haar, maakt Le Boudoir gebruik van het merk Aveda wiens holistische en ayurvedische aanpak perfect aansluit bij hun huisfilosofie. De Aveda productlijn is gebaseerd op bloemen- en plantenextracten die wereldwijd organisch verbouwd worden met respect voor mens en milieu. ‘Een bewuste keuze dus’, volgens Johan,’niet alleen omdat Aveda een kwalitatief totaalpakket biedt maar ook door hun fair trade samenwerking met talloze bevolkingsgroepen uit de Derde Wereldlanden’. Bovendien worden de producten niet getest op dieren en kan je je oliën laten samenstellen naargelang je eigen persoonlijke behoefte (personal blends).

Ook de keuken trekt menig bezoeker en is best vergelijkbaar met die van healthy food keten Exki. Een lichte keuken met makkelijk verteerbare en gezonde happen, gaande van soepen tot bruschetta, pasta en sandwiches met bijzondere originele namen als Groovy Goat, Funky Fatima en Mushroom Must.

En met dat laatste woord, sluit ik graag mijn artikel af. Een echte MUST, Le Boudoir in Antwerpen, tenminste als je dat kan zeggen over een plaats waar “moeten” bij de voordeur achtergelaten wordt.

LE BOUDOIR O

Le Boudoir O, in het hartje van Antwerpen wil meer zijn dan een beauty-instituut. Vooraan vind je een trendy coffeecorner, ernaast een goed uitgeruste nagel- en haarstudio. Als je doorloopt, passeer je eerst de open keuken met bar, om daarna in een heus beauty- en wellnesscenter terecht te komen.

Van de drukte vooraan merk je niets, dit is echt een oase van rust hartje stad! Bij een kopje kruidenthee wordt aan de hand van een vragenlijst bepaald welk type ik ben. De geuren die mij het meest aanspreken en die bij mijn type passen, zal Laurence in de crèmes voor mijn behandelingen mengen. Het licht in de behandelruimte wordt gedimd en terwijl ik lig te luisteren naar new-age-muziek krijg ik een volledig lichaamsscrub. Na de douche word ik ingesmeerd met een groene pasta en in folie gewikkeld. Een deken houdt me lekker warm.De lichaamspakking wordt gevolgd door een massage waarbij alle energiebanen in mijn lichaam worden gestimuleerd. Het lukt mij niet om mijn ogen open te houden.

Na een gezonde lunch vooraan in de zaak, waar het een druk komen en gaan is, neemt Hella me mee voor een gelaatsverzorging. De reiniging, de scrub, het masker en de gelaatverzorging. De reiniging, de scrub, het masker en de gelaatsmassage worden op mijn huidtypes afgestemd. In de haarstudio krijg ik nog een intensieve hoofdhuidbehandeling en een crèmebad.

Bij Le Boudoir O zijn ‘verzorging op maat’ duidelijk geen loze woorden.

WARME VERWENNERIJ IN LE BOUDOIR

Vlakbij het centrum van Antwerpen opende vorig jaar Le Boudoir, een nieuwe verwenplek met aandacht voor het mentale én het fysieke. In het kader van een ontspannen geest in een verzorgd lichaam, ging DM Magazine een kijkje nemen.
door Cathérine Ongenae

Een New Yorkse health bar, dat is het eerste waar ik moet aan denken als ik Le Boudoir binnen stap. In tegenstelling tot de schoonheidsinstituten die ik ken, is de ontvangstruimte hier niet koel en klinisch, en is het ook geen winkeltje met producten op de toonbank. Het is de eerste keer dat ik België een schoonheidsinstituut binnenkom via een restaurant met open keuken. Het bevalt me wel, zeker omdat de muren in warme tinten zijn geverfd, en omdat het uitnodigt tot nestelen en ontspannen. En tot lekker eten: op het menu staan soepjes, sandwiches en bruchettas, verse sapjes, thee maar ook koffie, wijn en andere ‘ongezonde’ dingen. De borden die ik zie passeren zijn lekker vol, hier dus geen slaatjes met drie radijzen en twee schijfjes wortel. Ook dat is een opluchting. Jezelf verzorgen moet zoveel zijn als jezelf verwennen, en dat geldt ook voor de maag.
Dat is althans de filosofie van Kathleen Heylen, de eigenares van Le Boudoir en ik deel die graag. Een mooie verschijning, trouwens, Kathleen. Kort gebleekt haar, een gezond kleurtje maar niet té bruin, discreet opgemaakt. Ze is het perfecte uithangbord voor de zaak die ze een klein jaar geleden opende, samen met haar man Johan.
“Ik heb altijd in de horeca gewerkt”, vertelt ze, “maar op een gegeven moment was ik die onregelmatige uren beu. Ik ben kokkin van opleiding, maar ik wilde wel eens iets anders, dus ik ging een cursus nagelstyling volgen. vroeger was hier een zonnebankcentrum, en daar mocht ik een kleine nagelstudio opstarten. Toen wilde de eigenaar zijn zaak stopzetten. Op enkele dagen tijd hebben mijn man en ik besloten om het pand, en de zonnebanken over te nemen. mijn man is aannemer, hij is gepassioneerd door interieur en decoratie. Hij heeft een goed oog voor schoonheid en details. Hij zal zoeken tot hij de ideale object heeft gevonden, tot en met het juiste snoepje voor bij de koffie. We begonnen luidop te dromen over de mogelijkheden van dit gebouw . Zo wilde ik een klein gezellig hoekje, waar de mensen iets konden drinken. Een week later betrapte ik mezelf erop dat ik menu’s zat samen te stellen. Ik kan het koken niet loslaten, eten is mijn grote passie. We zijn ervoor gegaan omdat we voelden dat het zou werken, en ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Het is zo leuk om te zien wat de mensen na een behandeling nog wat blijven plakken omdat het hier zo gezellig is.” Net zo spontaan als de keuken er is gekomen, kwam de rest van het verzorgingsinstituut er. In de kelder huisde vroeger ook een massagesalon, maar die mensen waren vertrokken na ruzie met de vorige eigenaar van het zonnebankcentrum. De klanten bleven echter komen voor de massages. Waarom ook niet, dacht Kathleen. Een massagesalon wilde ze wel, maar dan wel een met een alternatief getinte massages, zoals ayurvedische en Tibetaanse massage. En shiatsu, want dat kent ze en dat ligt haar wel. En nu ze er toch mee bezig was, zou dan niet beter meteen ook schoonheidsverzorging aanbieden? “Ik heb ooit een tijdje in een parfumerie gewerkt, waarvoor ik cursussen gevolgd heb Clinique. Ik ben geen schoonheidsspecialiste, maar ik weet er wel veel over.”
Zo groeide Le Boudoir uit tot wat het nu is: een schoonheids- en wellnesscenter met een gezonde keuken. Links van de ingang is er een kappershoek, voorbij de eetplek een nagelstudio en de zonnebanken. In de kelder huizen de massage- en verzorgingsruimtes.”Ik wel holistische aanpak”, zegt Kathleen. Daarmee bedoelt ze dat ze zowel klassieke schoonheidszorgen aanbiedt als alternatieve behandelingen. Enerzijds gebruikt ze de producten van Aveda, die puur plantaardig zijn, anderzijds volgt ze de hoogtechnologische evolutie in de sector op de voet. Ze is bijvoorbeeld er trots op haar IPL-toestel. IPL is een nieuwe methode waarmee bijvoorbeeld haar permanent kan worden verwijderd. De methode is pijnloos, In tegenstelling tot laserontharing en elektrolyse, en werkt op basis van licht. Door middel van intens puls licht gecombineerd met een koude luchtlaag dringt de warmte niet de huid maar enkel het haar binnen. De warmte wordt naar het haarzakje geleid, waardoor dit wordt vernietigd. Met een gemiddelde van 5 behandelingen kan bijvoorbeeld een bikinilijn worden verwijderd. Hetzelfde toestel kan, mits het veranderen van de lamp ook toegepast worden om bijvoorbeeld littekens te verwijderen of voor een huidverjongingsbehandeling.
Andere verzorgingen in Le Boudoir variëren van ontharen met hars, manicure en pedicures. Ook de Power Plate, een toestel waarop je lichaamsoefeningen doet en zeer geschikt is om gewicht te verliezen, is erg populair. Bedenk een wellnessbehandeling en Kathleen heeft ze in huis. Scrub, wrappings, een opkikkerende aromatische behandeling voor het lichaam, privé-les yoga, personal training… . En wie het op een massage heeft gemunt, zal het moeilijk hebben om te kiezen. Naast de ayurvedische massage, is er bijvoorbeeld ook mogelijkheid tot een ontspannende hotstone-therapie, of een Hawaiaanse of hydrothermische massage. Er zijn dag- en halve- dagarrangementen, en een luxe-arrangement. Altijd inclusief één van de lekkere maaltijden uit de verse keuken. En de prijzen die zijn behoorlijk: voor een intensieve pedicure betaal je 25 euro, voor een sessie IPL voor de bikinilijn 125 euro, voor een ayurvedische massage van anderhalf uur 75 euro. Er zijn beautyplekken die minstens de helft meer vragen voor de dezelfde behandelingen, terwijl de ontvangst niet eens zo hartelijk is. Met andere woorden: deze plek is een aanrader.

LE BOUDOIR

Food, wellness- en beautysalon, gezellig en modern ingericht, werkt uitsluitend met de producten van AVEDA. Le Boudoir trekt een overwegend vrouwelijk, modieus cliënteel aan dat bij een smakelijke sandwich of salade wacht op een knipbeurt, massage, manicure of een bezoekje aan de schoonheidspecialiste van het huis.

MET EEN DINEETJE

De naam Le Boudoir roept meteen associaties op met een sierlijk vrouwenvertrek uit lang vervlogen tijden, waarin de vrouw des huizen zich terugtrok om haar lichaam door het kamermeisje te laten verwennen en mentaal te herbronnen. En dat is precies wat ze ook in het Antwerpse ‘Le Boudoir’ doen: u verwennen terwijl u heerlijk relaxt.

Of u nu kiest voor een uitgebreide lichaamsverzorging, een wrapping of een Hawaiaanse massage, de zorg voor uw lichaam staat centraal. In het restaurant worden heerlijk maaltijden bereid, licht verteerbaar en met dagverse ingrediënten. Om lekker na te genieten van de behandeling of bij te babbelen bij een kop koffie.

VERWENKRACHT 10

Het is niet eenvoudig om Le Boudoir in één term te vatten. ‘Beauty- wellnesssalon annex kapsalon annex nailbar annex foodbar’ komt aardig in de buurt, maar bekt zo moeilijk. En ook het lijstje behandelingen waaruit je bij Le Boudoir kunt kiezen, is indrukwekkend. Van packing tot wrapping en scrubbing, van permanente make-up tot tijdelijke tattoos, van solarium en Power Plate tot aromatherapie, voetreflexologie, acupunctuur, shiatsu,… . Er wordt uitsluitend met plantaardige Aveda-producten gewerkt. Je kunt hier ook terecht voor IPL of Intense Pulse Light (permanente ontharing voor alle huidtypes met fotolicht), Slim-project (een nieuw concept om de huid te verstevigen) en MDA of microdermabrasie (voor huidverjonging en huidproblemen). Eigenaars Kathleen Heylen en Johan Janssen willen met Le Boudoir geen schoonheidsinstituut zijn, wel een plek om mensen te verwennen en in balans te brengen. Met holistische behandelingen, plantaardige producten en gezond maar lekker eten. Onmiskenbaar een adres met hoge verwenfactor.