Massages

Een lekkere massage in het meest relaxerende massagesalon van Antwerpen

Massage is heel gezond en lekker voor het lichaam. Massage zou net zo normaal moeten zijn als naar de kapper gaan of een pedicure krijgen. Massage is bv zeer goed bij stress, spanningen, burn-out, hoge en lage bloeddruk, hoofdpijnen, reuma.

Een goed uitgevoerde massage geeft impulsen voor de aanmaak van endorfine (het zogenaamde “gelukshormoon”). Het verbetert de aanvoer van bouwstoffen en de afvoer van afvalstoffen. Het activeert het regeneratieproces van de cellen.

Tijdens een massage neemt ook het niveau van oxytocine toe. Oxytocine is een hormoon dat je een gevoel van veiligheid en gebondenheid geeft. Daardoor ben je beter bestand tegen stress en kan je lichaam écht rust komen.

Massage is een bewezen en doeltreffende manier om zowel je lichamelijke en geestelijke gezondheid te bevorderen. Het vermindert stress en dus ook de lichamelijke gevolgen er van en heeft een positief effect op het immuunsysteem.

Maar wie heeft dat soort argumenten nog nodig? Iedereen wéét toch hoe heerlijk zo een massage is? Bij Le boudoir kan je terecht voor een divers aanbod aan massages:

Bij ons is dit de meest gekende massage en als u nooit een massage had is dit wellicht de beste “instap” massage. De masseuse maakt lange, vloeiende beweging met lichte tot middel-harde druk. De druk kan natuurlijk worden aangepast aan uw wensen. U kan dit bespreken met de masseuse. Deze massage is geschikt om sommige pijnen te verzachten, blokkades weg te nemen of gewoon als ontspanningsmassage.

Een “nieuwe” vorm van massage voor Europa terwijl het in principe al eeuwen oud is. In Engeland gebruikten ze eeuwen geleden de “Holdstones”. In Azië en India waren de stenen de voorlopers van de acupunctuurnaalden. In Amerika wordt het al eeuwenlang door de indianen gebruikt en ook Japan heeft zijn eigen vorm.

De stenen die wij gebruiken zijn basaltstenen, gevormd vanuit de hete lava van vulkanen, welke eeuwenlang in rivier beddingen hebben gelegen waardoor ze mooie ronde vormen hebben gekregen. Zij worden warm gehouden in heet water met daarin esoterische olie. De massage heeft een diepe ontspannende werking.

Deze massage met warme tot hete kruidenstempels heeft een krachtige, helende werking. De stempels stimuleren de huid zodanig dat na de massage het lichaam nog een tijd natintelt. De stempels hebben ook een scrubbend effect.

Deze massage is een oliemassage waarin ook aandacht wordt besteed aan drukpunten. Deze drukpunten werden overgenomen uit de accupressuur. Acupressuur is een oude geneeskunst waarbij de vingers worden gebruikt om druk uit te oefenen op belangrijke punten op de huid om zo de zelfgenezende krachten van het lichaam te stimuleren. Wanneer je op deze punten drukt, geven zij ontspanning in de spieren en stimuleren ze de bloedcirculatie en de levenskracht van het lichaam.

Manuele lymfedrainage is een hele rustige en zachte massagetechniek, speciaal bedoeld voor het bestrijden van lymfeoedeem. Dr. Vodder ontwikkelde deze techniek rond 1930. Opvallend is dat er vooral gewerkt wordt met rustige huidverschuivingen met een “drukfase” en een “drukloze fase”. De drukfase zorgt voor voldoende opening van de kleinste lymfevaatjes vlak onder de huid, die met een soort verschuifbare klepjes zijn afgesloten. Hierdoor kan de lymfe in het lymfevat komen. De drukloze fase geeft de lymfevaatjes weer de gelegenheid zich te sluiten, waarna de lymfe verder kan worden afgevoerd.

Met de lymfe kunnen tevens de afvalstoffen uit het weefsel worden verwijderd. Niet alle afvalstoffen kunnen namelijk door het bloed worden afgevoerd; de grootste eiwitdeeltjes kunnen alleen via de lymfevaten uit het weefsel komen. Deze eiwitten zorgen, als ze in het weefsel blijven, voor een aanzuiging van vocht, waardoor een oedeem uiteindelijk kan ontstaan. In tegenstelling tot het bloedvatstelsel is het lymfestelsel geen aaneengesloten systeem. De vaten beginnen met trechtervormige weefsels die het overtollige vocht uit de weefsels kunnen opnemen en transporteren naar de grote lymfeknopen in oksels of liezen. Vandaar uit wordt het lymfevocht naar de grote knopen achter de sleutelbeenderen getransporteerd waarna het na zuivering weer wordt opgenomen in de bloedbaan of via de urine het lichaam verlaat.

Deze zeer stevige massage zorgt voor een sterke doorbloeding waardoor vet, vocht en afvalstoffen worden afgevoerd. Zeer geschikt voor degenen die last hebben van bindweefselverklevingen of aanleg hebben voor spataderen.

Deze massage is zeer populair. U en uw geliefde, uw vriend(in) worden in één cabine tegelijkertijd gemasseerd. Een uitstekend idee als verjaardagscadeau, voor Valentijnsdag, huwelijkscadeautje of gewoon zomaar..!

Tijdens een chakra massage wordt er op het lichaam gewerkt met etherische oliën.

Het helpt een klant om fysiek en emotioneel tot rust te komen. We verbinden de chakra’s met elkaar. Zo brengen we het lichaam op subtiele wijze in harmonie.

Hydromassage of “warm waterkussen massage” is een extra relaxerende massage terwijl je op een warm waterkussen ligt. De masseuse plaatst, met gebruik van veel olie, haar handen tussen het kussen en de rug van de klant en masseert van hieruit met het gebruik van het lichaamsgewicht van de klant.

Deze massage is heerlijk voor wie moeilijk op zijn buik kan liggen zoals zwangere vrouwen en mensen met bepaalde rugklachten.

Prijslijst

DUURJUNIORSENIOR
25 min.3040
55 min.5068
85 min.99